image

Süryani Şarabı Nasıl Saklanmalıdır?

 

              Şarap tüketimi ülkemizde oldukça yaygındır. Süryani şaraplarında da genel şaraplarda olduğu gibi dikkat edilmesi gereken saklama koşulları mevcuttur. Bununla birlikte akla süryani şarabı yıllanır mı gibi sorular gelmektedir. Birçok çeşitte üzüme sahip olan ülkemizde çeşitli şaraplar da bulabilmek mümkündür. Buna örnek olarak Süryani şarabı verilebilir. Ancak her şarap hemen içilmek için alınmaz. İçime hazır sofra şaraplarının yanısıra yıllandırmaya uygun olan şaraplar da mevcuttur ve şarabın bozulmadan yıllarca durabilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Şaraplar genellikle tercih edilen şarap evinden toplu şekilde sipariş edilir ve içilecek süreye kadar bekletilir. Şarap için belirli bekletme koşulları vardır. Bunları bilmeden şarabı yanlış muhafaza etmek bozulmasına, küflenmesine sebep olabilir. Bu sebeple şarabı bekleyeceği ortama kaldırmadan önce, şarapların nasıl muhafaza edildiğini öğrenmekte fayda vardır. 

 

 Süryani Şarabı İçin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir ?

 

              Öncelikle şarabın bekleyeceği alan hava akımı olmayan bir yer olmalıdır. Etrafında ısı yayan herhangi bir eşya bulunmamalıdır. Süryani şarap evi gibi alanlarda çok fazla şarap olduğundan bu tür ayrıntılara oldukça dikkat edilir. Daha sonra şarap saklandığı bölgede, güneşe maruz kalmamalıdır. Güneşte yalnızca odaya herhangi bir yerden yansısa dahi ısıtan bir güçtür. Bu sebeple güneş almayan bir bölge seçilmelidir. Ayrıca gece ile gündüz arasında oluşan sıcaklık farklarının da önüne geçmek gerekmekte. Çünkü şarap belirli bir ısı aralığını sevmekte. Şarap tutkunları için bu ısıyı ayarlayan özel şarap soğutma dolapları mevcuttur. Bu dolaplar, şarap için uygun olan ısıyı sabit olarak sağlayarak büyük bir heyecanla yıllandırdığımız şarabımızın istenmeyen sonuçlara maruz kalmasını engellemekteler. 

 

              Isı konusu halledildikten sonra dikkat edilmesi gereken sarsıntı konusudur. Şaraplar birlikte bu alanda duracağından hareket etme ve sarsıntı durumuna dikkat edilmelidir. Şaraplar üst üste veya bitişik durmamalıdır. Aksi takdirde çarpışma durumunda kırılabilir. 

 

              Eğer şarap fıçı ile saklanıyor ise, tahta ayaklar üzerine alınmalı ve yatar pozisyonda saklanmalıdır. Süryani şarap evi gibi alanları ziyaret edenler muhafazanın bu şekilde yapıldığını örnekle de görebilirler. Bu saklama şeklinin sebebi ise, mantar kısmının ıslak kalması sonucu hava akışının engellenmesidir.

 

              Son olarak şarap saklarken dikkat edilmesi gereken husus ise, oda sıcaklığıdır. Oda sıcaklığı Süryani şarabı gibi şaraplar için ortalama olarak 10 - 15 derecede sabit tutulmalıdır. Bu ısı derecesi şaraplar için oldukça uygundur ve şaraplarda herhangi bir bozulma, küflenme meydana gelmesine sebep vermez.

              Bu konuyla ilgili detaylı bilgi almak ve süryani şarabı siparişinizi hızlıca oluşturmak için bize 0537 397 2468 numaralı whatsapp sipariş hattımızdan ulaşabilirsiniz.